Professionele bronboringen

Bronboringen is werk voor specialisten. Onze boormeester heeft ruim 25 jaar ervaring in dit mooie vak.Sinds 2020 zijn alle boorwerkzaamheden ondergebracht in Delta Bronboringen B.V. Door deze focus kunnen wij voor u de benodigde watervoorziening probleemloos realiseren.

Professionele grondboringen

Voor het boren van bronnen beschikt Delta bronboringen over een compacte hydrostatische zuig/spoelboormachine.

Met deze machine boren wij hoogwaardige bronnen voor o.a:
Hoveniers
Beregeningsbedrijven
Kwekers en telers
Veehouders en Agrariƫrs
Particulieren
Brandputten

Door de compacte bouwwijze (breedte 1 meter) van onze machine is het mogelijk bronnen te boren in tuinen zonder schade aan de ondergrond. Tevens kunnen kunnen wij hierdoor op moeilijk bereikbare plaatsen bronboringen realiseren.
Op basis van onze ervaring kunnen wij bij benadering inschatten hoe diep een boring bij u zal worden. Vraag hier vrijblijvend naar via de telefoon of email : bronboring@raintech.nl

Bronkeuze
De diameter en de einddiepte van de waterbron is niet alleen afhankelijk van de grondwaterstand. Ook de grondwaterkwaliteit is van invloed. Ook zullen wij het filter altijd plaatsen in een groffe waterdoorlatende grondlaag om voldoende watertoevoer te garanderen.

De bron
Als het boorgat gemaakt is, worden de PVC stijgbuis en het bronfilter geplaatst. Deze materialen zijn dikwandig om bestand te zijn tegen de hoge druk. Het geplaatste bronfilter heeft waterdoorlatende sleuven en wordt ruim omstort met een filterzandpakket

Garantie
Vanwege onze ruime omstorting met filterzand geven wij probleemloos 10 jaar garantie op zandvrij en voldoende water.
Na vlakke opstelling van de boormachine wordt met een roterende boring het boorgat gemaakt.
Tijdens het vooronderzoek is de gewenste boordiepte bepaald.
Gedurende de boring bemonsteren wij per meter de opgeboorde grond. Aan de hand van de analyses van de grondsamenstelling bepalen wij uiteindelijk de exacte boordiepte. Daarna kunnen wij het bronfilter plaatsen in het aangegeven watervoerende pakket.

Wij verlenen 10 jaar garantie op voldoende opbrengst en zandvrij water.

Close Menu